Over ons

Dit zijn wij! Vijf enthousiaste wereldverbeteraars, samengebracht door het trainingsprogramma van Stichting Verbeter de Wereld. Arianne van der Wal, Marthe Huibers, Marijke de Laat, Elke Rabé en Cindy Graumans.

Onze achtergronden verschillen maar we hebben 1 missie: minder nieuwe spullen, meer oprechte aandacht voor elkaar. Met Present Present doen we er alles aan om die missie zo breed mogelijk te verspreiden. Niet voor niets is ons motto GEEF Aandacht(ig)!

Onze inspiratiebronnen

We hebben ons laten inspireren door twee belangrijke bronnen. Allereerst: The Story of Stuff. Deze beweging is ontstaan vanuit het grote verlangen om bewustwording te creeeren rondom ‘spullen’: het teveel er aan, de enorme impact ervan aan zowel de productie- als de afvalkant en de overconsumptie-cultuur die we in het Westen kennen. Zoals ze zelf op hun website aangeven: “We have a problem with Stuff: we have too much of it, too much of it is toxic, and we don’t share it very well. But that’s not the way things have to be.”

The Story of Stuff maakte een heel inzichtelijk filmpje, waarin ze op een hele aansprekende manier in ongeveer 20 minuten de effecten van onze productie- en consumptiepatronen uitlichten. Een must-see!

Klik op deze link om naar de website van the Story of Stuff te gaan en het filmpje te bekijken.

Een tweede belangrijke inspiratiebron is de Impact top 10 van Babette Porcelein (Think Big Act Now). Als Westerse consument hebben we veel meer impact op het klimaat dan we denken. Niet alleen met de ‘klassiekers’ auto, verwarming en elektra, maar juist ana de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van alle dingen die we dagelijks kopen.

De Impact top 10 laat zien waar we de meeste (verborgen) impact mee veroorzaken. En belangrijker nog, het laat ook zien waar we het beste mee aan de slag kunnen gaan als we effectief willen verduurzamen. Bij de gemiddelde Nederlander blijkt spullen op nummer 1 te staan in de Impact top 10. Voor ons reden genoeg om ons met Present Present op juist die pijler te richten.

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe jij kunt bijdragen en je dagelijks leven beter duurzamer kunt inrichten?

Breng dan eens de impact van jouw dagelijks leven in kaart. Maak de test op mijnverborgenimpact.nl en zie in een oogopslag wat jouw grootste impacts zijn en wat je al heel goed doet.

Zo kun je aan de slag met de grote dingen die echt verschil maken.

Doe mee met Present Present